TÜRKİYE-TAYVAN ORTAK ÇALIŞTAYI

Tayvan ile ülkemiz arasında bilimsel ve teknolojik işbirliklerini geliştirmek amacıyla, 12-15 Haziran 2019 tarihleri arasında “TÜBİTAK-Tayvan Ortak Çalıştayı” düzenlenecektir. Çalıştay kapsamında seçilen başlıklar altında ülkemiz araştırmacıları ile Tayvan’dan gelen katılımcılar olası ortak proje konularını görüşecek, ayrıca Tayvanlı katılımcılar ülkemizin altyapısını, kapasitesini ve bu alandaki insan kaynağını tanıma fırsatı edinecektir.

Etkinlik iki ayaktan oluşacak olup ilk kısmı BİLGEM ve MAM Gebze yerleşkesinde, ikinci kısmı Ankara’da düzenlenecektir.

Etkinlik kapsamında Tayvanlı katılımcılar, TÜBİTAK Enstitüleri ile ülkemizin önde gelen üniversite ve araştırma merkezlerini ziyaret edecektir. Bu ziyaretler sırasında enstitüler, merkezler ve üniversiteler çalıştayın odağındaki başlıklar kapsamında yürütülen çalışmalarına dair kısa sunumlar gerçekleştirecek, altyapı olanaklarını tanıtacak ve iki ülke araştırmacıları arasında gerçekleştirilmesi olası ortak proje konuları üzerinde görüşmeler gerçekleştireceklerdir.

Tayvan tarafı adına katılım sağlayacak konuşmacılar şu şekildedir:

Dr. Edward Yi Chang (Ulusal Chiao Tung Üniversitesi)

Dr. Yeong-Her Wang (NarLabs)

Dr. Wen-Kuan Yeh (NarLabs)

Dr. Chih-I Wu (ITRI)

Dr. Stephen P. H. Chun (ITRI)

Etkinliğin Düzenleme Kurulu ve Bilim Kurulu ise aşağıda görüldüğü şekildedir:

Düzenleme Kurulu:

Dr. Atilla Hasekioğlu (BİLGEM)

Doç Dr. Salih Ergün (BİLGEM)

Dr. Kaya Demir (BİLGEM)

Dr. Celal Erbay (BİLGEM)